Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниApple критикують за розміщення застосунку, який створив Ендрю Тейт

Застосунок просуває мізогінію й націлений на молодих чоловіків

Компанію Apple розкритикували за те, що вона не прибрала з App Store застосунок Real World Portal, який створив Ендрю Тейт – колишній кікбоксер і блогер, відомий мізогінними висловлюваннями. Про це пише The Guardian.

Тейт створив застосунок після закриття Hustler’s University – онлайн-академії для його шанувальників, яким він обіцяв гроші за те, що вони поширюватимуть його відео в соцмережах.

Юридична фірма McCue Jury & Partners (вона представляє інтереси чотирьох жінок, які звинуватили Тейта в сексуальному й фізичному насильстві) заявила, що застосунок Real World Portal націлений на молодих чоловіків і заохочує жінконенависництво. Зокрема, користувачі радять один одному, як контролювати жінок і маніпулювати ними, запевняють юристи.

Фірма також заявила, що існують докази того, що застосунок є незаконною фінансовою пірамідою. Користувачі Real World Portal сплачують 49,99 долара на місяць.

Минулого тижня застосунок видалили з магазину Google Play. Юридична фірма звернулася з такою ж вимогою до Apple, однак у компанії поки не реагували на заклики. Застосунок досі доступний в App Store. Юридична фірма стверджує, що Apple отримує вигоду від розміщення застосунку: 30% роялті від покупок у застосунку.

«Якщо Apple негайно не відреагує, то продовження отримання прибутку від Real World Portal має стати для них джерелом сорому й ганьби й, цілком можливо, призвести до цивільних і кримінальних санкцій», – наголосив адвокат Метт Джурі.

Прессекретар Ендрю Тейта заперечив усі звинувачення, назвавши їх необґрунтованими. Він запевняє, що застосунок дотримується правових й етичних стандартів, а користувачі можуть засвідчити «позитивний вплив й освітню цінність застосунку».

«Платформа розроблена як освітній інструмент, що сприяє формуванню здорових звичок, фінансової грамотності й самодисципліни. Це позитивно вплинуло на тисячі життів. Рішення Google Play оскаржується», – повідомив представник.

Нагадаємо, наприкінці грудня Ендрю Тейта, його брата Трістана і ще двох осіб затримала поліція. Їх підозрюють у торгівлі людьми, зґвалтуванні й створенні організованої злочинної групи. 

На початку серпня братів відпустили з-під домашнього арешту на час судового процесу. Вони зможуть вільно пересуватися Бухарестом і районом Ілфов, але зобовʼязані зʼявлятися до поліції за викликом і повідомляти зміну місця перебування.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.