Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Каталонії засоби менструальної гігієни надаватимуть безкоштовно

Щоб боротися з «менструальною бідністю»

Упродовж першого кварталу 2024 року в аптеках Каталонії стануть доступними безкоштовні засоби менструальної гігієни. Так уряд хоче боротися з «менструальною бідністю» (period poverty) – обмеженим доступом до засобів гігієни, часто через їхню вартість. Про це пише Reuters.

В уряді наголосили, що «менструальна бідність» може заважати ходити до школи або на роботу, а також підвищує ризик інфікування й синдрому токсичного шоку. Аптеки відповідатимуть за розповсюдження продукції й надання індивідуальних консультацій.

«У міжнародному контексті, коли сексуальні й репродуктивні права ставляться під сумнів і зазнають регресу, ми не лише захищаємо ці права, але й подвоюємо наші зобов’язання, запроваджуючи нові, як-от право на менструальну рівність», – заявила голова департаменту Каталонії з питань рівності й фемінізму Таня Верге.

Окрім забезпечення менструальної рівності, нововведення мають сприяти використанню багаторазових засобів менструальної гігієни, а також скороченню понад дев’яти тисяч тонн відходів, які щороку утворюються в Каталонії від використаних одноразових тампонів і прокладок.

Минулого року в Іспанії постановили, що засоби менструальної гігієни повинні надаватися безкоштовно в школах, в’язницях, жіночих медичних установах й інших громадських закладах.

У серпні 2022 року Шотландія стала першою країною у світі, де можна буде безкоштовно отримати тампони й прокладки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.