Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини57% українських біженців стикалися з агресією в Чехії – дослідження

А 5% повідомили, що зазнавали фізичного нападу

Українські біженці в Чехії стикалися з вербальною агресією через своє походження й зазнавали фізичного нападу. Про це свідчать результати опитування, яке провело Чеське дослідницьке агентство PAQ Research у червні 2023 року, пише «Укрінформ».

В опитуванні взяли участь 1425 родин з України, у яких мешкають загалом 3789 осіб, серед яких 1203 дитини віком від 3 до 17 років. Їх попросили відповісти на запитання: «Чи стикалися ви чи хтось із членів вашої родини з вербальними / фізичними атаками під час перебування в Чехії через те, що ви з України?»

57% відповіли, що стикалися з вербальною агресією через своє українське походження, а 5% повідомили, що зазнавали фізичного нападу. Набагато частіше словесних нападів зазнають українці віком до 40 років (62%), ніж люди похилого віку (30%). Жінки стикаються з агресією частіше за чоловіків.

У сфері обслуговування словесних нападів зазнали 67% українських працівників.

Серед біженців, які стикалися з фізичним насильством через своє походження, 14% – батьки-одинаки з двома й більше дітьми. Зазначають, що тут часто йдеться про фізичні напади між дітьми. У сім’ях із двома батьками й кількома дітьми про такий досвід повідомили лише 6% опитаних.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.