Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Львові судитимуть чоловіка, якого підозрюють у побитті трансгендерної військової

З мотивів дискримінації за ознакою гендерної ідентичності

У Львові судитимуть 22-річного рівнянина, якого підозрюють у побитті трансгендерної військової. Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Слідчі встановили, що в серпні 2023 року на одній із центральних вулиць Львова підозрюваний напав на трансгендерну військову, словесно ображав її й наніс декілька ударів кулаками й ногою по обличчю.

«Чоловік розпочав сутичку з мотивів дискримінації за ознакою гендерної ідентичності», – ідеться в повідомленні.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо чоловіка. Йому інкриміновано вчинення умисних дій, спрямованих на пряме обмеження прав за ознаками статі, інших переконань, поєднаних з насильством (ч. 2 ст. 161 КК України).

Що відомо про інцидент

15 серпня 2023 року у Львові побили трансгендерну військову, на ім’я Хелен, яка приїхала до Львова на похорон матері.

Вона сиділа в закладі на одній із центральних вулиць Львова й розмовляла зі своїм хлопцем по відеозвʼязку. До неї підійшов незнайомий чоловік і почав агресивно спілкуватися.

«Хелен попросила його відійти, на що чоловік ударив її в носа зі словами: «Ти шо, п..дар?» Від удару Хелен втратила координацію, і він вдарив її ще декілька разів, поки їй не вдалося відійти на декілька метрів і зняти частину нападу на відео», – повідомляли в «КиївПрайд».

Опісля Хелен звернулася до поліції, за фактом побиття відкрили кримінальне провадження.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.