Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДо суду скерували справу двох російських військових, яких підозрюють у ґвалтуванні вагітних і дітей

Окупантам загрожує до 12 років позбавлення волі

Слідчі Національної поліції скерували до суду справу двох російських військовослужбовців, яких підозрюють у ґвалтуванні вагітної жінки й дітей. Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Ідеться про 29-річного й 32-річного старших снайперів стрілецької роти 15 окремої гвардійської мотострілецької бригади 2 гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу з Самари.

За даними слідства, ці російські військові під час окупації Київської області визначали будинки, де проживали молоді жінки, вдиралися до їхніх осель і, погрожуючи вогнепальною зброєю, чинили над ними сексуальне насильство. Серед потерпілих – вагітна жінка, пʼятирічна дитина і ще двоє неповнолітніх дівчат.

У березні 2023 слідчі Нацполіції повідомили окупантам про підозру за порушення законів і звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб та поєднане з жорстоким поводженням до цивільного населення (ч. 2 ст. 28 ч.1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Окупантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.