Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУперше за п’ять років команда «Формули-1» залучила до тестових заїздів пілотесу

Вона тестувала гоночний болід команди «Астон Мартін»

Команда «Формули-1» «Астон Мартін» уперше за п’ять років залучила до тестових заїздів пілотесу. Про це пише The Guardian.

Минулого тижня 28-річна Джессіка Гокінс проїхала 26 кіл на трасі «Хунгароринг» у Будапешті, тестуючи AMR21 – гоночний болід «Астон Мартін» 2021 року. 

«Отримати можливість керувати AMR21 було для мене мрією, яку я давно хотіла втілити в життя. Я прагнути більшого й прагну надихнути інших жінок, дати їм зрозуміти, що вони повинні йти за мрією, якою б вона не була», – сказала Гокінс.

Гокінс – британська чемпіонка з картингу, гонщиня W Series – формульної серії перегонів для жінок, заснованої у 2018 році (її закрили у 2022-му через відсутність фінансування). Також Гокінс працювала каскадеркою на зйомках фільму про Джеймса Бонда.

До команди «Астон Мартін» вона приєдналася у 2021 році як амбасадорка. Наразі Гокінс готується до старту в жіночому турнірі, до якого з наступного сезону доєднаються 10 команд «Формули-1».

Жінки у «Формулі-1»

Востаннє жінка їздила за кермом боліда «Формули-1» у жовтні 2018 року. Це була колумбійська гонщиця Тетяна Кальдерон, яка тестувала автомобіль «Заубер» (нинішня команда «Альфа Ромео») на трасі «Ерманос Родрігес» у Мехіко.

Востаннє участь у Гран-прі у «Формулі-1» брала італійська автогонщиця Лелла Ломбарді. У 1976 році вона змагалася на етапі в Австрії. Окрім неї, на рівні «Формули-1» виступала й гонщиця Марія Тереза ​​де Філіппіс.

За оцінками керівників жіночої формульної серії, щоб залучити гонщицю до «Формули-1» може знадобитися десять років.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.