Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ ЄС очікують від України реалізацію антидискримінаційних законів, зокрема щодо ЛГБТК+ спільноти

А також щодо осіб, які належать до національних меншин

У Європейському Союзі очікують, що Україна не лише запровадить закони, спрямовані на боротьбу з дискримінацією й захист нацменшин, а й ефективно реалізовуватиме їх.

Про це заявив голова Департаменту з питань антидискримінації Ради Європи Халвард Горсет на пресконференції, присвяченій спільному проєкту ЄС і Ради Європи «Підтримка впровадження європейських стандартів щодо боротьби з дискримінацією та прав національних меншин в Україні», пише «Укрінформ». 

Він, зокрема, підмітив, що в Україні представники ЛГБТК+ спільноти досі не можуть укладати шлюб, мовні права національних меншин ще не повністю захищені, а багато громадян у регіонах, де живуть роми, не мають доступу до отримання паспортів й ідентифікаційних документів. Горсет наголосив, що ці питання потрібно вирішити.

За його словами, у межах проєкту ЄС і Ради Європи розробили схему роботи на підтримку етнічних і релігійних громад, ЛГБТК+ спільноти й людей з інвалідністю.

«Наше бажання, щоб через підтримку цих проєктів Україна могла рухатися вперед до своїх амбітних цілей щодо членства в ЄС і водночас нікого не залишала позаду, незважаючи на релігійне чи етнічне походження, ідентичність, гендер або інші особисті характеристики», – резюмував Горсет.

Спільний проєкт ЄС і Ради Європи має підтримати Україну на попередніх етапах переговорів про вступ до ЄС. Зокрема привести законодавство й політику відповідно до європейських стандартів щодо боротьби з дискримінацією й захисту прав осіб, які належать до національних меншин (спільнот), забезпечення суспільного усвідомлення різноманітності й рівності.

Проєкт реалізовуватиметься в Україні до 30 червня 2026 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.