Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини90% порно в інтернеті містить жорстоке поводження з жінками – дослідження

Вербальне, фізичне й сексуальне насильство в порно еротизують

До 90% порнографічного контенту в інтернеті містить вербальне, фізичне й сексуальне насильство над жінками. Про це йдеться у звіті Вищої ради Франції з питань рівності між жінками й чоловіками. 

 Упродовж 18 місяців вони досліджували найбільші міжнародні порносайті й виявили: у порно жінки найчастіше зображені згідно з гендерними й расистськими стереотипами, над ними домінують, їх принижують, об’єктивують, дегуманізують, піддають насильству. Значна кількість порноконтенту нагадувала тортури над жінкою. 

«[Ці] жінки реальні, сексуальні акти й насильство над ними реальні, страждання часто добре помітні й водночас еротизовані», – наголошується у звіті.

 Дослідники засудили «бездіяльність» уряду Франції й закликали покласти край «сліпоті й запереченням», які забезпечили порноіндустрії «повну безкарність». 

За даними регулятора Arcom, 51% 12-річних хлопчиків у Франції переглядають порно щомісяця. У звіті Вищої ради відзначили, що «масове споживання [порнографії] з раннього віку зміцнює культуру зґвалтування».

Там також додали, що французька державна платформа Pharos, яка має боротися з незаконним контентом в інтернеті, не працює належним чином, коли йдеться про сексуальне насильство. Дослідники наголошують, що платформу необхідно розширити, щоб вона охоплювала й насильство над жінками в порнографії.

 

 

«Ми повинні сказати «стоп». Тимчасом як уряд вирішує питання доступу неповнолітніх до цього(порнографічного – ред.) контенту, необхідно досягти прогресу в боротьбі з насильством в порноіндустрії і в захисті жінок», – наголосила міністерка Беранжер Куйяр.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.