Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Еммі» в галузі новин і документалістики отримали сюжети про події в Бучі

У низці номінацій

У США визначили переможців 44-ї телепремії «Еммі» в галузі новин і документалістики (News and Documentary Emmy Award). 

Британський канал Sky News переміг у номінації «Найкраща новинна програма» (International Emmy Award for News) за програму «Битва за Бучу й Ірпінь» (The Battle For Bucha & Irpin). Цей випуск новин розпочався 5 березня 2022 року, коли відбувалися жорстокі бої за Бучу й Ірпінь під Києвом.

«Цивільне населення обстрілювали, багатьом із них не залишилося іншого вибору, окрім як тікати. А інших, зокрема журналістів Sky, розстріляли в їхніх автомобілях», – повідомили на сайті премії.

У категорії «Видатний сценарій» (Outstanding writing Emmy Award) переміг документальний фільм «Загублені душі Бучі» (The Lost Souls of Bucha), який розповідає про братську могилу під церквою в Бучі. Також нагороду в номінації «Видатний монтаж» отримав матеріал The New York Times «Зняли на камеру, відстежили за телефоном: російські військові, які вбили десятки людей у Бучі» (Caught on Camera, Traced by Phone: The Russian Military Unit That Killed Dozens in Bucha)

Окрім цього, премію «Еммі» за роботу над проєктом Vice News «Війна Путіна проти України» здобула фотографка й режисерка Юлія Кочетова.

Премія «Еммі» в галузі новин і документалістики – частина нагород «Еммі» за художні й технічні заслуги в американській телевізійній індустрії. Її вручає Національна академія телевізійних мистецтв і наук (NATAS) за досягнення в галузі новинних і документальних програм в Америці.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.