Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США жінку ув’язнили на два роки за допомогу доньці зробити аборт

Вони перервали вагітність на недозволеному терміні

В американському штаті Небраска жінку засудили до двох років ув’язнення за те, що вона допомогла своїй неповнолітній доньці перервати вагітність. Про це пише The Guardian.

За даними слідства, у квітні 2022 року Джессіка Берджес і її донька Селеста самостійно зробили медикаментозний аборт. Термін вагітності дівчини перевищував 20 тижнів, а в Небрасці переривати вагітність на такому терміні заборонено. Поліція стверджує, що Берджеси поховали рештки плоду, але експертиза показала, що їх могли спалити.

Згідно із судовими документами, компанія Meta надала поліції приватні повідомлення, які Джессіка й Селеста надсилали одна одній у Facebook. В одному з повідомлень Селеста нібито написала Джессіці: «Памʼятай, що ми спалюємо докази».

У липні Джессіка Берджес визнала себе винною за звинуваченнями в брехні, проведенні аборту після 20 тижнів вагітності, а також у приховуванні, вивезенні або залишенні мертвого людського тіла. 

Її засудили до одного року ув’язнення за кожне звинувачення, але вироки за брехню й маніпуляції з людськими останками відбуватимуться паралельно. Вирок за незаконний аборт буде відбуватися одночасно з вироками за іншими звинуваченнями, повідомив речник окружного суду Медісону.

Селеста Берджес також визнала свою провину. На початку цього року її засудили до 90 днів ув’язнення за приховування або залишення мертвого тіла. Вона відбула трохи більше половини терміну й вийшла з в’язниці на початку цього місяця.

Під час винесення вироку Селеста сказала, що її родина не могла дозволити собі похорон останків плоду. Також відомо, що дівчина має проблеми з психічним здоровʼям і завагітніла внаслідок жорстоких стосунків.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.