Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБританській журналістці не заплатили за участь у теледебатах. Однак її опонент отримав гроші

Під час дебатів обговорювали проблему мізогінії в журналістиці

Британська журналістка Мойя Лотіан-Маклін обурилася через те, що їй не заплатили за участь у дискусії, яка відбувалася в прямому ефірі телеканалу Sky News. Водночас її колега отримав гроші. Про це пише The Telegraph.

27 вересня Sky News запросили Лотіан-Маклін, яка є редакторкою Novara Media, а також журналіста GB News Коннора Томлінсона на теледебати, щоб обговорити проблему мізогінії, зокрема в журналістиці. Під час розмови Лотіан-Маклін говорила, що її «виснажує» постійно пояснювати, що є сексизмом і мізогінією, однак Томлінсон перервав її.

«Мені шкода, що оплачувані ефіри вас так виснажують», – зауважив Томлінсон. 

Лотіан-Маклін відповіла, що їй не заплатили за виступ на Sky News і що вона погодилася взяти участь у дискусії, щоб підвищити обізнаність про глибоко вкорінену мізогінію й «деградацію жінок у суспільному житті». Тоді журналістка запитала опонента, чи платили йому за ці дебати, проте відповіді вона не отримала. Зазначають, що під час дискусії Томлінсон також заперечував, що існує нерівність в оплаті праці чоловіків і жінок.

За словами Лотіан-Маклін, пізніше вона таки підтвердила, що Томлінсону заплатили за участь у теледебатах.

«Чоловік, який стверджував, що суспільство не є нерівним для жінок, отримував гроші за участь у «дебатах» про мізогінію, а я ні», – зауважила журналістка.

Вона попрохала в Sky News виплатити їй таку ж суму, яку отримав її опонент. Лотіан-Маклін заявила, що передасть її організації Beyond Equality, яка вчить молодих чоловіків відмовлятися від патріархальної культури на користь позитивної маскулінності. Також журналістка повідомила, що Sky News перепросили в неї за цю ситуацію.

Інцидент із ведучим GB News 

Дискусія про мізогінію в журналістиці відбулася на тлі скандалу з ведучим Лоуренсом Фоксом, який неналежним чином висловився про журналістку Аву Еванс. Фокс назвав її «маленькою жінкою» й попросив «показати хоч одного чоловіка, який коли-небудь захотів би опинитися в ліжку з цією жінкою».

«Нам потрібні потужні, сильні, дивовижні жінки, які вміють доводити свою правоту. Нам не потрібні такі феміністки 4.0. Вони жалюгідні й соромʼязливі. Хто захоче з такою спати?» – сказав Фокс.

Згодом ведучий перепросив за свої коментарі, однак його відсторонили від роботи.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.