Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНова підписка на Tinder за 500 доларів може сприяти переслідуванню жінок – експерти

Вони закликають пам’ятати про гендерно зумовлене насильство під час розробки нових функцій

Нова підписка Tinder Select, яка коштує 499 доларів на місяць, може сприяти насильству над жінками в інтернеті, попереджають експерти.

Tinder Select дозволяє користувачам вступати в контакт з іншими користувачами, навіть якщо ті не відповіли взаємністю. Цю підписку застосунок пропонує лише 1% своєї аудиторії, яку вважає найбільш активною.

Джаная Вокер з коаліції «Покласти край насильству над жінками» (End Violence Against Women Coalition) сказала в коментарі виданню The Independent: «Це вказує на те, що серед технологічних платформ є тенденція ставити прибуток вище за безпеку жінок і дівчат.

Ми непокоїмося, що ця функція може збільшити кількість домагань і насильства над жінками в застосунках для знайомств, що вже є величезною проблемою. І потенційно її можуть використати особи, які вчиняють домашнє насильство, оскільки це дозволить їм знаходити нові канали спілкування з жінками».

Вокер зазначила, що компанії повинні брати до уваги проблему гендерно зумовленого насильства під час розробки подібних функцій. А уряд, за її словами, повинен перевіряти, чи дійсно такі нововведення є безпечними. 

У Tinder повідомили, що користувачі застосунку можуть налаштувати його так, щоб не отримувати повідомлень від підписників Tinder Select.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.