Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПапа Римський припустив, що Католицька церква може благословляти одностатеві пари

Але він зауважив, що церква вважає одностатеві стосунки «обʼєктивно гріховними»

Папа Римський Франциск сказав, що Католицька церква зможе благословляти одностатеві пари. Він зазначив, що до кожного прохання про благословення треба ставитися з «пастирським милосердям». Про це пише BBC.

«Ми не можемо бути суддями, які лише заперечують, відкидають і виключають», – сказав він у відповідь групі кардиналів. Утім, Папа зауважив, що церква однаково вважає одностатеві стосунки «обʼєктивно гріховними» й не визнає одностатевих шлюбів.

За словами Папи, церква розуміє шлюб як «винятковий, стабільний і нерозривний союз між чоловіком і жінкою», тож має уникати «будь-яких обрядів, які можуть суперечити цьому переконанню». Але він додав, що «коли просять благословення, це висловлювання благання до Бога про допомогу, прохання жити краще».

Вважаючи, що прохання про благословення слід розглядати у кожному конкретному випадку, Папа сказав, що «рішення, які можуть бути частиною пастирської розсудливості за певних обставин, не обовʼязково повинні стати нормою».

Єпископи в низці країн, серед яких Бельгія й Німеччина, почали дозволяти священникам благословляти одностатеві пари. Однак позиція церковної влади залишилася незрозумілою.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.