Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Швейцарії чоловіка ув’язнили на 60 діб, бо він назвав журналістку «жирною лесбійкою»

І заявив, що вона є «несповна розуму» через квір-активізм

Швейцарський суд постановив ув’язнити на 60 діб франко-швейцарського письменника й полеміста Алена Бонне, який глузував над журналісткою і назвав її «жирною лесбійкою». Про це пише Associated Press.

У 2021 році Ален Боне, відомий під псевдонімом Ален Сораль, обізвав журналістку швейцарських газет Tribune de Geneve і 24 Heures Катрін Машерель. Він назвав її «жирною лесбійкою» і сказав, що Машерель є квір-активісткою, бо вона «несповна розуму».

Алена Бонне звинуватили в наклепі, дискримінації й розпалюванні ненависті. Окрім ув’язнення, він повинен сплатити судові витрати й штрафи.

«Це рішення суду є важливим для правосуддя й прав ЛГБТК+ людей у Швейцарії. Засудження Алена Сораля є потужним сигналом про те, що гомофобія не може бути терпимою в нашому суспільстві», – наголосила співдиректорка активістської групи лесбійок LOS Мюріал Вегер.

Адвокат Алена Бонне заявив, що чоловік оскаржить вирок у федеральному суді Швейцарії й «за потреби» звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

Ален Бонне не вперше постає перед судом. У 2019 році його засуджували до тюремного ув’язнення за заперечення Голокосту, що є злочином у Франції.

З 2020 року у Швейцарії дискримінацію людей за ознакою сексуальної орієнтації вважають порушенням закону.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.