Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНацбанк випустив пам’ятні монети, присвячені захисницям України

Відсьогодні їх можна придбати

Національний банк презентував пам’ятні монети «Захисниці». Їх присвятили українським жінкам, які стали на захист країни.

Дизайн пам’ятних монет створила художниця Марина Куц. На аверсі монет на дзеркальному тлі розміщено символічну композицію, що демонструє відважність і волелюбність українських жінок. На реверсі – композицію, що символізує жіночність українок.

«Українські захисниці нарівні з чоловіками ведуть боротьбу з такою ж силою, звитягою й самовідданістю – розвідниці, саперки, снайперки, парамедикині, зв’язківиці… Дизайн монети чітко демонструє трансформацію, яку пройшли українські жінки до й після початку війни»,  – сказав голова Нацбанку Андрій Пишний.

Із 4 жовтня пам’ятні монети можна придбати в інтернет-магазині нумізматичної продукції Нацбанку, а згодом – у банках-дистриб’юторах («Укргазбанк», «Радабанк», «Таскомбанк» і «ПриватБанк»). Пам’ятні монети виготовлено у двох номіналах із різного матеріалу: зі срібла 925 проби – номіналом 10 гривень і з нейзильберу – номіналом п’ять гривень.

Фото: НБУ

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.