Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЖурналістка Вікторія Рощина зникла безвісти на окупованій території – IWMF

Від неї не було повідомлень із серпня

Українська журналістка-фрілансерка Вікторія Рощина зникла безвісти на окупованій території, повідомляє Міжнародний фонд підтримки жінок у ЗМІ (IWMF).

У фонді зазначили, що Вікторія Рощина зникла 3 серпня 2023 року, відтоді про неї нічого не було чутно. Зазначають, що вона вела репортаж з окупованої росією території.

«Ми надзвичайно стурбовані її безпекою й закликаємо міжнародну спільноту звернути увагу на цю ситуацію», – наголосили у фонді.

Вікторія Рощина висвітлювала повномасштабну війну з початку російського вторгнення в лютому 2022 року. Вона знімала відео й писала статті з гарячих точок на сході й півдні України, торік отримала премію «Мужність у журналістиці».

У березні 2022 року Вікторія перебувала в тимчасово окупованому Бердянську, де її затримали представники російської федеральної служби безпеки. 

22 березня Вікторію звільнили з полону. Перед тим її змусили записати відео, у якому журналістка заперечила свої претензії до російських служб, які тримали її в полоні, і сказала, що ті врятували їй життя. Цей запис став умовою звільнення.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.