Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБританська військова покінчила з собою через сексуальні домагання з боку начальника

Вона не хотіла подавати скаргу, бо була впевнена, що її не розглянуть

У Великій Британії 19-річна артилеристка Джейслі Бек наклала на себе руки після тривалих сексуальних домагань з боку одного зі своїх начальників. Про це пише BBC з посиланням на звіт розслідування. 

Джейслі Бек знайшли мертвою в гарнізоні Ларкхілл у Вілтширі (графство в Англії) ще в грудні 2021 року. Слідство встановило, що це було самогубство, й домагання з боку начальника – найбільш імовірна причина цьому.

У жовтні 2021 року один із начальників Джейслі намагався почати з нею стосунки, проте дівчина відмовила, бо мала хлопця. Тоді чоловік надіслав Джейслі понад тисячу повідомлень у WhatsApp, а наступного місяця їхня кількість зросла до понад 3 500. Він намагався запевнити Джейслі, що вона сама по собі, і говорив, що не може змиритися з тим, що вона має партнера.

Джейслі спочатку вважала свого начальника другом і намагалася ставитися до нього з розумінням, але за кілька тижнів до смерті вона надіслала йому повідомлення, у якому сказала: «Я більше не можу з цим справлятися. Це мене пригнічує».

«Хоча ця поведінка (сексуальні домагання – ред.) припинилася за тиждень до її смерті, схоже, що вона продовжувала впливати на неї й мала значний вплив на її психічний стан», – ідеться у звіті.

Мати Джейслі розповіла BBC, що просила доньку поскаржитися на поведінку начальника. Проте дівчина відмовилася, бо її попередню подібну скаргу не розглянули належним чином. У липні 2021 року вона зазнала сексуального насильства з боку свого іншого начальника. Щодо чоловіка застосували «незначне покарання» й наказали написати листа з вибаченнями.

Водночас у звіті зазначають, що причиною смерті Джейслі також могли бути негаразди в родині. Однак сім’я дівчини відкидає ці заяви й стверджує, що відповідальність за смерть Джейслі намагаються частково перекласти на них.

Під час розслідування також встановили, що Джейслі була не єдина, хто страждала від сексуальних домагань і дискримінації в армії. У звіті зазначають, що така поведінка поширена в гарнізоні Ларкхілл. Одна з військових повідомила, що регулярно чула від чоловіків принизливі коментарі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.