Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗастосунок Promova першим у світі запустив окремий режим вивчення мов для людей з дислексією

Нововведення приурочили до Всесвітнього дня поширення інформації про дислексію

Український застосунок для вивчення мов Promova запустив безкоштовний режим Dyslexia Mode («Режим дислексії») для людей з дислексією. Про це пише TechCrunch.

Є багато застосунків, які розв’язують навчальні проблеми, з якими стикаються люди з дислексією (орфографія, фонетика, структура речень), однак Promova став першим застосунком з вивчення мов, який запровадив окремий навчальний режим для людей з дислексією.

Режим використовує спеціальний шрифт Dysfont, який вирішує основні труднощі в читанні для людей з дислексією. Наприклад, Dysfont полегшує розрізнення найпоширеніших перевертань літер: p, q, b і d. Також він змінює великі й малі літери так, щоб вони мали максимально схожий вигляд. Крім того, новий режим зменшує яскравість кольорів і пропонує мультисенсорні методи навчання. 

Шрифт Dysfont розробив дизайнер Мартін Пісний, якому діагностували дислексію у віці семи років.

«На жаль, люди з дислексією завжди відставали у вивченні мов, тому що цей процес для нас дуже виснажливий. І, на жаль, незважаючи на свою популярність, платформи для вивчення мов не пристосовані для людей з дислексією… Я вдячний Promova за те, що вона стала першою компанією у світі, яка впровадила цей шрифт», – зазначив Мартін Пісний.

Нововведення в застосунку приурочили до Всесвітнього дня поширення інформації про дислексію, який щороку відзначають 6 жовтня. «Режим дислексії» можна ввімкнути в налаштуваннях профілю.

Застосунок Promova запустили у 2019 році. У ньому доступні для вивчення дев’ять мов: англійська, іспанська, арабська, китайська, французька, німецька, італійська, корейська й українська. На сьогодні Promova має понад 11 мільйонів користувачів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.