Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Уельсі студентки судилися з коледжем, бо той не розслідував випадки сексуального насильства

Дівчата виграли справу й отримають відшкодування

Дві колишні студентки Королівського валлійського музично-драматичного коледжу подали до суду на навчальний заклад через недбалість у розслідуванні звинувачень у сексуальному насильстві. Як пише BBC, 26-річні Аліса МакКеміш і Сідні Федер виграли справу.

Суд установив, що коледж не відреагував належно на заяви дівчат про сексуальне насильство й не провів розслідування. Також у суді постановили, що навчальні заклади зобов’язані піклуватися про студентів і проводити розслідування, коли студенти заявляють про сексуальне насильство.

Адвокат колишніх студенток повідомив, що це перший випадок, коли суд виніс таке рішення. Очікується, що питання відшкодування збитків МакКеміш і Федер розглянуть на наступному слуханні.

Що трапилося в коледжі

Аліса МакКеміш переїхала до Уельсу з Теннессі, коли їй було 19 років. Вона стверджує, що у 2016 році зазнала сексуального насильства з боку однокурсника. За словами дівчини, коли вона вперше повідомила про неодноразові випадки сексуального насильства, адміністрація коледжу відреагувала словами: «Схоже, у ваших стосунках є проблеми».

МакКеміш розповіла, що співробітники коледжу «зневажливо» поставилися до її заяви про ймовірні напади. Вона звинуватила коледж у віктимблеймінгу й «відвертій, безсоромній брехні».

МакКеміш просила персонал відокремити її від кривдника й зробила все можливе, щоб уникнути його.

Сідні Федер з Коннектикута переїхала до Уельсу, коли їй було 18 років. Вона стверджує, що у 2017 році в роздягальні коледжу на неї напав той самий чоловік, який напав на МакКеміш у 2016 році.

«Минуло майже шість років відтоді, як я повідомила про те, що зазнала сексуального насильства з боку студента коледжу. Тепер, коли ми маємо це рішення [суду], я вперше відчуваю, що мене почули й погодилися, що те, що сталося зі мною, було неправильним. Я сподіваюся, що жоден студент коледжу або будь-якого іншого навчального закладу не переживатиме те, що пережили ми з Алісою», – сказала Федер.

Утім вона висловила сумнів, що подібні ситуації в коледжі більше не повторюватимуться. За словами Федер, вона знає деяких людей, чиї скарги на сексуальні домагання адміністрація коледжу також не розглядала належним чином.

Зараз Аліса МакКеміш знімає документальний фільм про досвід інших студентів Великої Британії, які опинилися в подібних ситуаціях.

Реакція коледжу

Королівський валлійський музично-драматичний коледж заявив, що з 2017 року вони змінили свої правила щодо реагування на «чутливу інформацію», а також процедуру розгляду скарг від студентів.

«Для нас немає нічого важливішого, ніж безпека наших студентів. Нам шкода, що жінки, які брали участь у цій справі, постраждали від деяких аспектів того, як коледж реагував на їхні скарги», – повідомили в навчальному закладі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.