Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа Кіровоградщині відкрили центр для дітей, які стали свідками або постраждали від насильства

Це вже сьомий центр моделі «Барнахус» в Україні

У Кіровоградській області відкрили центр для дітей, які стали свідками або постраждали від насильства. Про це повідомляє «Суспільне».

Центр створили за міжнародною моделлю «Барнахус», суть якої – допомогти дітям, які стали свідками насильства або постраждали від нього. Це вже сьомий центр такого типу в Україні.

Прокурор Кіровоградської області Ян Стрелюк розповів, що в центрі надаватимуть необхідну допомогу в процесі слідства й правосуддя.

«Це мультидисциплінарний центр. У «Барнахусі» будуть відбуватися всі дії з дитиною: допити й інші слідчі дії із залученням психологів й інших соціальних служб. Це також соціальна реабілітація й робота з психологом», – пояснив Стрелюк.

За його словами, з дитиною працюватимуть так, щоб вона не отримала додаткової травми.

У центрі є чотири кімнати: медична призначена для обстеження дитини представником судово-медичної експертизи; кімната для очікування; кімната, де працюватиме психолог; кімната, де за допомогою камер відеоспостереження за роботою психолога й поведінкою дитини спостерігатиме мультидисциплінарна команда.

З міркувань безпеки адресу центру не називають.

«Це той сервіс, який допоможе максимально наблизити й зробити правосуддя дружнім до дитини, уникнути її повторного травмування, мінімізувати дотичність до системи правосуддя. Тобто дитина не йтиме до судової зали. І це про те, що ми прямуємо до європейських цінностей в наданні послуг для наших людей, зокрема дітей», – сказала заступниця голови облдержадміністрації Катерина Колтунова.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.