Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСтворили групи психологічної підтримки для жінок, які втратили близьких на війні

Працюють за восьмикроковою системою, яка заснована на добровільності й прийнятті

Асоціація родин захисників «Азовсталі» запустила групи психологічної підтримки для жінок, які втратили коханих або батьків на війні. Про це розповіла співзасновниця організації Ганна Науменко в ефірі телеканалу «Дім».

За словами Науменко, група працює за американською восьмикроковою системою, яка заснована на добровільності й прийнятті. Охочі заповнюють анкети, а тоді психологи проводять короткі інтерв’ю й формують групи учасниць. Науменко наголосила: важливо, щоб учасниці групи мали схожі запити.

«Також важливо, щоб вони могли ділитися досвідом між собою... У роботі з психологом у них є окреме завдання. Є вправи для того, щоб можна було працювати з проєкцією пам’яті... Це робота з психологом, яка заснована на командній роботі. Цим жінкам здається, що тебе можуть зрозуміти тільки люди, які мали подібний досвід. Тому важливо працювати в групах серед таких людей, як ти сам», – пояснила Науменко.

Наразі створили три групи по 7–10 осіб у кожній. Заняття відбуваються щотижня й загалом триватимуть вісім тижнів. У черзі на потрапляння до таких груп перебувають понад 250 жінок, повідомила Науменко, додавши, що насправді кількість охочих більша. Консультації відбуваються в Києві, у районі Контрактової площі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.