Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Лондоні знову відкриють Музей вагіни

Громадяни допомогли зібрати кошти на переїзд у нове приміщення

У листопаді в Лондоні знову відкриють Музей вагіни. У лютому цього року його вимушено зачинили, оскільки завершився термін дії договору на володіння приміщенням у районі Бетнал-Ґрін, де музей працював з березня 2022 року. Про це пише The Guardian. 

Щоб зібрати кошти на переїзд у нове приміщення, музей запустив збір. Кошти пожертвували понад 2500 людей, і музею вдалося зібрати 85 тисяч фунтів стерлінгів (трохи більше 99 тисячі доларів). 

«Це був сценарій успіху або провалу. Ми справді не знали, наскільки він буде успішним, особливо в умовах кризи вартості життя, коли так багато людей у нашій громаді дійсно відчувають труднощі... Це просто чудово», – сказала керівниця відділу комунікацій Зої Вільямс.

У новому приміщенні музею буде три галереї. На першому поверсі відбуватимуться тимчасові виставки, першою з яких стане виставка під назвою «Ендометріоз: у невідоме». На ній розглянуть міфи й хибні уявлення про хворобу. У двох інших галереях на верхньому поверсі розмістять постійну виставку, а в громадській галереї – тимчасові виставки, зокрема роботи правозахисних груп.

У музеї також буде кафе, у якому проводитимуть заходи й вистави. 

Музей вагіни – перший у світі музей про жіночу репродуктивну систему, який знаходиться у Великій Британії. Перша виставка відкрилася 16 листопада 2019 року. За словами директорки музею Флоренс Шехтер, вона дізналася, що в Ісландії є Музей пеніса, однак музею, присвяченого вагіні, не існувало. Тож вона вирішила створити такий.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.