Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Великій Британії офіціантка подала до суду, бо її змусили прийти на роботу з макіяжем

Суд постановив, що така вимога мала негативний вплив на самооцінку жінки

У Великій Британії офіціантка подала позов до суду після того, як керівниця змушувала її наносити макіяж, щоб не мати «втомлений і непрезентабельний» вигляд. Суд постановив, що така вимога є сексуальним гарасментом. Про це пише The Telegraph. 

Джанайда Генрі з 2022 року працювала в китайському ресторані Tattu, який розташований у центрі Лондона. За словами жінки, керівниця «перевіряла й критикувала її що три хвилини» й одного разу наказала прийти на роботу з макіяжем, оскільки Джанайда мала «втомлений і непрезентабельний» вигляд.

Суддя заявив, що така вимога була сексистською, а керівниця створила «принизливе середовище» для Джанайди. Жінка пропрацювала п’ять змін і звільнилася. 

«У рішенні суду сказано, що [Джанайда] повинна була нафарбуватися на наступну зміну. Це зауваження, пов’язане зі статтю, оскільки подібні зауваження зазвичай не роблять чоловікові (хоча чоловіки також користуються косметикою). Щодо наслідків, ми виявили, що Джанайда Генрі сприйняла коментар як принизливий, оскільки він означав, що вона повинна намагатися «поліпшити» свою зовнішність за допомогою макіяжу. Ми дійшли висновку, що коментар мав тенденцію підривати її самооцінку», – зазначили в суді.

Згодом суд ухвалить рішення щодо компенсації для Джанайди Генрі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.