Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМайже кожен п’ятий киянин відчуває самотність – опитування

Долати стрес містяни обирають роботою й фізичною активністю

Майже кожен п’ятий киянин відчуває самотність. Про це свідчать результати опитування в застосунку «Київ Цифровий», у якому взяли участь майже 27 тисяч киян.

Опитування показало, що самотність відчувають 18% опитаних киян. Заступниця голови КМДА Марина Хонда зауважила, що це «дуже тривожний показник». 

«Самотність – це не просто відсутність близьких людей у житті. Це деструктивне відчуття порожнечі, яке може призвести до депресії, проблем зі здоров’ям», – наголосила Хонда.

Окрім цього, попереднє опитування в застосунку, яке проводили у квітні цього року, показало: долати стрес киянам найбільше допомагали робота й побут (29%), а також фізична активність (23%). У жовтні 2023 року динаміка не змінилася: містяни так само знаходять найбільшу розраду в роботі (25%).

За словами Марини Хонди, результати опитувань показують, що культура звернення до психологів досі не сформована. 

«Звернення до психологів критично низькі як у квітні, так і в жовтні – 2% і 3% відповідно. Формування культури звернення за психологічною підтримкою до кваліфікованих фахівців – це один із наших пріоритетних напрямів у розбудові системи ментального здоров’я в Києві», – сказала заступниця.

Вона додала, що КМДА планує провести стратегічну сесію, на якій розроблять комплексні рішення для поліпшення системи ментального здоров’я в Києві.

Нагадаємо, у квітні в Києві відкрили перший Центр стресостійкості. Там надають психологічну підтримку різним соціальним і професійним групам населення, зокрема демобілізованим військовим і членам їхніх родин, а також працюють над запобіганням стресових травматичних станів.

Також безкоштовно отримати психологічну допомогу можна на платформі «ЇЇ підтримка».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.