Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВийшов документальний фільм на підтримку ЛГБТК+ людей, які борються за рівні шлюбні права

Пояснює, що відчувають квір-українці, які не мають права офіційно одружитися з коханими

11 жовтня відбулася прем’єра документального короткометражного фільму «Шлюбна (не)рівність в Україні». Стрічка має на меті привернути увагу до відсутності рівних шлюбних прав для ЛГБТК+ людей в Україні.

Фільм має дві частини. Перша відображає світ, у якому гетеросексуальним парам заборонено укладати шлюби й усиновлювати дітей, а гомосексуальним парам – дозволено. У другій частині реальні ЛГБТК-пари діляться своїм справжнім досвідом.

«Цей фільм – маніфест і звернення до суспільства з бажанням пояснити, що сотні тисяч українців відчувають, коли розуміють, що не мають права офіційно одружитися зі своїми коханими людьми», – ідеться в описі фільму.

До проєкту долучилися музикант і телеведучий Володимир Дантес і підприємиця Даша Кацуріна. Вони зіграли пару, якій не дозволили укласти шлюб. Також у короткометражці з’явилися ведучий чоловічого YouTube-шоу «Ебаут» Ігор Донскіх, активістка й художниця з Маріуполя Діана Берг із чоловіком, телеведучий Анатолій Ярема з партнером і ще багато ЛГБТК+ пар і союзників, зокрема ЛГБТ-військові.

Режисером став ЛГБТК-активіст Юрій Двіжон. Проєкт реалізували спільно з громадською організацією ХЖО «Сфера» й «ХарківПрайдом» 

Переглянути фільм  можна за посиланням. Він також буде доступним на платформах Megogo, Київстар ТБ й OUT TV.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.