Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Диявольська ідея». В Уганді 15-річним дівчатам не дозволили мати доступ до контрацептивів

Підліткам порадили просто утримуватися від сексу

У парламенті Уганди відхилили пропозицію дозволити 15-річним дівчатам доступ до протизаплідних пігулок. Цей крок мав би зменшити високий рівень небажаної вагітності серед підлітків. Про це пише BBC.

Віцеспікер Томас Таєбва сказав, що ця ідея «диявольська» й заявив, що вона «офіційно оскверняє» дівчат. А депутатка Люсі Акелло назвала пропозицію давати контрацептиви 15-річним дівчатам «страшною». Вона заявила, що сама не користується контрацептивами, а використовує «природний метод», який «дав їй Бог». Акелло поставила під сумнів доцільність зниження віку згоди в Уганді з нинішніх 18 років до 15 років.

У відповідь міністерка первинної медико-санітарної допомоги Маргарет Муханга запитала, чи краще для дитини завагітніти, а потім померти під час пологів. Вона також наголосила на наявному високому рівні підліткових вагітностей. 

Доктор Чарльз Оларо заявив, що доступ до інформації про репродуктивне здоров’я – «питання фундаментальних прав».

«Дуже важливо, щоб ми сприяли створенню середовища, у якому молодь може отримати доступ до інформації про сексуальне й репродуктивне здоров’я без стигми, дискримінації чи осуду», – сказав Оларо.

Утім, Томас Таєбва заявив, що пропозиція надати доступ до протизаплідних пігулок 15-річним дівчатам «ніколи не побачить світ». Це рішення підтримала група релігійних лідерів, заявивши, що підлітки повинні просто утримуватися від сексу.

За даними дослідження, майже чверть дівчат віком від 15 до 19 років в Уганді або вагітні, або вже є матерями. Цей показник різко зріс під час карантину через COVID-19.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.