Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПоліція розпочала досудове розслідування щодо заяв Арестовича про жінок

Справу також скерували до Київської міської прокуратури

Правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо заяви, яку народна депутатка від «Голосу» Інна Совсун подала на колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича.

Депутатка повідомила, що отримала відповідь від поліції про початок досудового розслідування. Окрім того, справу скерували до Київської міської прокуратури. 

«За цією історією потрібен постійний громадський контроль. Впевнена, сам Арестович коментує все на світі, окрім заяви на нього в правоохоронні органи, оскільки розуміє, що влип. Якщо справу доведуть до логічного завершення, це буде важливий для України прецедент, доказ, коли закон один для всіх, і безкарність – більше не норма», – вважає Совсун.

Як пише hromadske, відомості внесли до ЄРДР через ознаки правопорушення за ч. 2 ст. 300 Кримінального кодексу України: ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства й жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість і дискримінацію. Санкція статті передбачає до 5 років обмеження волі або штраф.

Що передувало

Заяву депутатка написала на тлі скандалу, у який втрапив Арестович через свої закриті «психологічні семінари». Журналістки Яна Брензей та Емма Антонюк купили два семінари Арестовича й згодом опублікували вирізки з його висловлюваннями на своєму YouTube-каналі «Палає».

На семінарах Арестович заявляв, що жінки «повинні дивитися на чоловіка як на ідола», а також назвав жінок «істотами», яких «хочеться душити». Арестович додав, що хоч за такі дії й передбачена кримінальна відповідальність, від них «можна отримати задоволення».

«Хлопчики, доки нас дівчатка не чують і ми можемо з вами нормально й відверто поговорити. От скажіть, що хочеться зробити з цими істотами? Придушити! Причому душити, не відпускаючи. Спочатку, звісно, хочеться тр*хати, а коли набридне – придушити н*хрін, щоб її ніколи не було», – сказав Арестович.

Його висловлювання розкритикували в соцмережах. Після хвилі обурення він повідомив, що готує ефір «Арестович і жінки». Згодом Арестович заявив, що його висловлювання про жінок вирвали з контексту, бо ці слова він казав, перебуваючи в акторському образі.

28 вересня депутатка Інна Совсун повідомила, що написала заяву на Арестовича в поліцію. 

«Якщо якийсь учасник цього «семінару» потім спробує зaдyшити жінку, тоді ті, хто постійно запрошував Арестовича на телемарафон, мають знати, що це і їхня відповідальність», – підсумувала Совсун.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.