Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини15-річна українка розробила білизну для жінок, які зробили мастектомію

Свою колекцію дівчина назвала «Це не недолік, це інша краса»

15-річна Анна Лисенко розробила білизну для жінок, які зробили мастектомію – операцію з видалення молочної залози. Про це пише «Суспільне».

Свою колекцію білизни Анна назвала «Це не недолік, це інша краса». Комплект складається з бра, у якому є одна чашечка, а інша – це просто тканина. Матеріали – бавовна +8% еластану, а матеріал фурнітури – пластик. Білизна доступна у двох розмірах і в різних кольорах – чорному, білому, рожевому, червоному. На місці, де має бути шрам, комплект має вишивку у вигляді квітів.

Зі своєю ідеєю Анна виграла гран-прі освітнього модулю «Легка промисловість» від громадської організації STEM is FEM й українського бренду жіночої білизни. Захід тривав два дні, у ньому взяли участь 30 дівчат з 15 міст України. 

На початку модулю дівчата отримали завдання розробити власний комплект білизни, потім – представити свої ескізи. Анна розповіла, що ідея створення бра для жінок із мастектомією в неї виникла одразу.

«Я побачила фотографії усміхненої жінки, і мене це дуже надихнуло. Я побачила цю усмішку, тобто звичайна білизна робить людину такою щасливою. Вона, так, без однієї молочної залози, але вона така щаслива. Це мене дуже надихнуло», – поділилася дівчина.

Анна також виграла можливість два тижні стажуватися в одному з українських брендів жіночої білизни.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.