Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Болгарії суд став на бік жінки, яка назвала ЛГБТК+ людей «збоченцями»

А Комісія ЄС заявила, що це була особиста думка жінки, на яку вона має право

Верховний суд Болгарії виправдав болгарську співачку Мілену Славову після того, як її звинуватили в дискримінації ЛГБТК+ спільноти. Про це пише Euractiv.

У 2021 році Славова написала у Facebook: «Я рішуче не підтримую гей-паради. Ми, бідні нормальні люди, і так задихаємося від нахабства й хизування різних збоченців. І я не перепрошуватиму за свої слова».

Пост став вірусним у соцмережах, а позицію Славової активно використовували в пропагандистських каналах гомофобів, проросійських груп і євроскептиків. 

Тоді двоє квір-активістів подали скаргу на виконавицю. Утім, Комісія ЄС із захисту від дискримінації заявила, що висловлювання Славової були проявом особистої думки, на яку вона має право.

Верховний суд Болгарії також вирішив, що слова жінки загалом не означали заперечення права ЛГБТК+ людей на самовизначення і що вона не мала на меті принизити конкретну особу через її сексуальну орієнтацію.

Права ЛГБТК+ людей у Болгарії досі обмежені. Минулого року Європейська комісія проти расизму й нетерпимості закликала Болгарію боротися з дискримінацією всередині країни. Раніше Європейський суд з прав людини визнав, що уряд Болгарії порушує європейське законодавство про права людини, не визнаючи юридично одностатеві пари.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.