Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниГонконгський суд постановив, що одностатеві пари мають рівні права на житло

Заперечення цього права є проявом дискримінації

Суд Гонконгу відхилив спробу уряду позбавити одностатеві пари права на оренду й володіння державним житлом. Судді заявили, що це дискримінація й заперечення права одностатевих пар на житло. Про це пише Reuters.

Уряд Гонконгу оскаржував два рішення Високого суду, який постановив, що міська житлово-комунальна служба «неконституційно й незаконно» не дає одностатевим парам, які одружилися за кордоном, доступ до державного житла.

У першій справі влада відмовилася розглядати заяву одностатевої пари на оренду державної квартири, оскільки їхній шлюб, укладений у Канаді, не визнається в Гонконзі. Інша справа стосувалася одностатевої пари, якій відмовили в спільному володінні субсидованою урядом квартирою, оскільки їхній шлюб, укладений у Великій Британії, також не визнають у Гонконзі.

Судді апеляційного суду постановили, що рішення влади щодо одностатевих подружніх пар було дискримінаційним і що для них потрібно забезпечити рівне ставлення.

Правозахисна група Hong Kong Marriage Equality підтримала рішення суду. Вони наголосили: суд чітко дав зрозуміти, що «дискримінації й нерівному ставленню за ознакою сексуальної орієнтації немає місця в рішеннях державної політики».

У вересні Верховний суд Гонконгу виніс рішення проти одностатевих шлюбів, але визнав необхідність для одностатевих пар «доступу до альтернативної правової бази, щоб задовольнити основні соціальні вимоги». Уряд має два роки на розроблення відповідної законодавчої бази.

Активісти в інших частинах Азії сподіваються, що рішення суду Гонконгу можуть позитивно вплинути на становище ЛГБТК+ спільноти в інших країнах.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.