Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Дніпрі оновили центр, де допомагають жінкам, які опинилися в складних обставинах

До центру можуть звернутися, зокрема, переселенки й постраждалі від насильства

У відділенні Центру соціальної підтримки «Мамине щастя», де піклуються про жінок із дітьми, що опинилися в складних обставинах, оновили житлову зону, відремонтували кімнати, їдальню, кухню і вбиральні. Про це повідомила пресслужба міської ради Дніпра.

До центру можуть звернутися, зокрема, переселенки й постраждалі від насильства жінки. Центр має шелтери для жінок із дітьми й для жінок без дітей. Тим, хто звертається, надають тимчасовий прихисток, а також юридичну допомогу, соціально-психологічну реабілітацію й готують до подальшого самостійного життя поза центром. Усі послуги безкоштовні.

Юлія, переселенка з Донецької області, розповіла, що в центрі є всі умови для дітей. 

«Є продукти. Я була вражена, коли мені сказали, що маю ще й пакет продуктів. Медична допомога, допомога юриста, ставлення загалом – живеш, як удома», – поділилася Юлія.

Шелтери для жінок, які опинилися у складних обставинах, відкривали також на Київщині, Івано-Франківщині, у Запоріжжі, Моршині. Відомо, що з початку року українські правоохоронці зареєстрували понад 192 тисячі заяв про домашнє насильство.

Раніше урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко заявила, що призначення штрафів як покарання за домашнє насильство – це не ефективна практика боротьби з ним. 

Ми писали про жінок, які вийшли з кола домашнього насильства під час війни й підготували інструкцію про те, як це зробити.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.