Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Києві відбулася акція до річниці великого обміну жінками-полоненими. До чого закликали учасники

Торік цього дня з російського полону повернули 108 жінок

У центрі Києва відбулася акція, присвячена річниці великого обміну жінками-полоненими, що відбувся 17 жовтня 2022 року. Того дня з російського полону повернули 108 полонених жінок, 12 з яких були цивільними. Про це пише видання ZMINA.

Акцію ініціювала громадська організація SEMA. Учасники звернулися до президента України Володимира Зеленського з проханням посприяти звільненню цивільних українців з російських в’язниць.

Близько 50 людей зібралися на майдані Незалежності. Серед них були родини жінок, які потрапили в полон, починаючи з 2014 року, а також колишні полонені жінки, яких вдалося звільнити завдяки попереднім обмінам. Учасники мітингу вимагали від влади створити дієвий механізм звільнення цивільних, а також провели перформанс: жінки розривали плакати, на яких були намальовані ґрати.

Звільнена минулого року з полону Людмила Гусейнова збирала підписи під зверненням до Президента України. У ньому вона питає, чому досі немає єдиної установи, яка б працювала над звільненням цивільних, а також коли з’явиться реєстр цивільних полонених. 

Після цього учасники акції попрямували на Банкову, щоб передати президенту звернення з підписами. Як пише ZMINA, на блокпосту до них вийшов представник Офісу президента, забрав звернення й розписався на копії на підтвердження того, що він дійсно отримав документ. Людмила Гусейнова сказала, що повідомить усіх про відповідь у себе на Facebook-сторінці.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.