Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВерховний суд Індії відмовився юридично визнати одностатеві шлюби. Це залишили парламенту

У суді наголосили, що держава не має дискримінувати одностатеві пари

Верховний суд Індії відмовився юридично визнати одностатеві шлюби, стверджуючи, що це виходить за межі його компетенції й такі рішення має ухвалювати парламент. Утім суд наголосив, що держава не має дискримінувати одностатеві пари. Про це пише The Guardian.

Колегія з п’яти суддів на чолі з головою Верховного суду, яка розглядала це питання, винесла чотири окремі рішення. Двоє суддів підтримали одностатеві цивільні союзи, проте більшість виступила проти їх запровадження.

Уряд поки не коментував рішення суду, однак провладна індуїстська націоналістична партія «Бхаратія Джаната» виступила проти розгляду цієї справи в суді. Вони назвали аргументи на користь рівноправності «поглядами міської еліти» й заявили, що одностатеві шлюби «не можна порівнювати з концепцією індійської сімʼї, що складається з чоловіка, дружини й дітей».

Рішення суду розчарувало ЛГБТК+ спільноту в Індії, оскільки вони сподівалися, що Верховний суд визнає їхнє конституційне право на рівність у шлюбі. Один з адвокатів у справі, Рохін Бхатт, заявив, що у відповідь відбудуться акції протесту.

У 2018 році Верховний суд Індії скасував закон колоніальної епохи, який забороняв гомосексуальні стосунки в країні. Проте індійське суспільство досі переважно консервативне й не підтримує легалізацію одностатевих шлюбів.

ЛГБТК+ люди й активісти об’єдналися для колективного позову, вимагаючи внести зміни до законодавства Індії, щоб дати можливість одностатевим парам укладати шлюб й отримати рівні права з гетеросексуальними подружжями.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.