Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ українських вікіцитатах триває марафон «Це сказала вона». Як узяти участь

Марафон прагне підкреслити досягнення жінок і їхню роль в історії

В українських вікіцитатах триває марафон «Це сказала вона» у межах міжнародної кампанії #SheSaid, присвяченій створенню й поліпшенню статей про видатних жінок. Про це пише «Повага».

Марафон учетверте організовують громадська організація «Вікімедіа Україна» й Wiki Loves Women. Його мета – підкреслити й показати світові досягнення жінок і їхню роль в історії.

«Щоб боротися з гендерними стереотипами й розкривати лідерський потенціал жінок, важливо демонструвати їхні досягнення й розповідати історії успіху. В українських вікіцитатах лише близько 1403 статей про жінок із 5449 статей (25,7 %) станом на 10 жовтня 2023 року», – зазначають організатори.

Як долучитися до марафону

Узяти участь у марафоні можуть усі охочі, які зареєстровані у вікіцитатах. Він триватиме до 30 листопада. До цього часу потрібно зробити або поліпшити якомога більше статей на тему проєкту – про жінок чи їхні твори. Теми можна обрати із запропонованих або вибрати самостійно. Більше інформації можна знайти за посиланням.

Учасники й учасниці проєкту, які створять або суттєво поліпшать щонайменше три статті про жінок із дотриманням усіх правил вікіцитат отримають сувеніри від організаторів. А троє учасників й учасниць, які створять або суттєво поліпшать щонайменше десять статей – особливі подарунки, зокрема сертифікати онлайн-магазинів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.