Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВедуча телемарафону сказала, що поведінка путіна «схожа на аутизм». Це обурило людей

Журналістку звинуватили в дискримінації людей з аутизмом

Ведуча національного телемарафону «Єдині новини» Ольга Немцева порівняла поведінку президента рф путіна з аутизмом. Це викликало обурення в соцмережах. Про це пише hromadske з посиланням на публікацію журналістки Олени Дуб. 

В ефірі телемарафону журналісти телеканалу «Рада» говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Зокрема, вони обговорювали поведінку путіна під час саміту в Китаї.

Подоляк прокоментував пропозицію путіна щодо повернення США переданих Україні американських ракет ATACMS. Також, за словами Подоляка, російський президент «поводив себе нетипово» під час зустрічі, бо заявив про нібито готовність українців до перемовин.

«Людина (путін – ред.) сама собі щось вигадала і про ATACMS, і про переговори. І говорить цілком серйозно: «Ви знаєте, там в Україні ми готові вже сідати за стіл переговорів». Це ще одна ознака того, що людина абсолютно вже усвідомлює, що є «ізолянтом», – сказав радник керівника Офісу президента. 

У відповідь ведуча Ольга Немцева заявила: «Так, дуже схоже на аутизм». У соцмережах розкритикували висловлювання журналістки, звинувативши її в дискримінації людей з аутизмом.

Розлади аутистичного спектра, або аутизм, – це стан, що виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку й характеризується вродженим і всебічним дефіцитом соціальної взаємодії й спілкування. Аутизм не лікують, проте його можна скорегувати й адаптувати людину до соціального життя. Міністерство охорони здоров’я наголошує, що аутизм не є хворобою.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.