Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниШоу «Супермама» звинуватили в нормалізації грумінгу й насильства над жінками

Зокрема через висловлювання ведучого шоу

У новому випуску сімейного реаліті-шоу «Супермама», який вийшов 17 жовтня, показали історію жінки, яка постраждала від грумінгу. Це процес, коли дорослий створює довірливі стосунки з дитиною або підлітком із метою подальшого емоційного або сексуального насилля.

У випуску героїня, на ім’я Тетяна, розповіла, що познайомилася зі своїм чоловіком, Віталієм, коли їй було 15 років, а йому – 32. Вона почала виступати в гурті, де чоловік був продюсером. За словами Тетяни, Віталій приділяв їй увагу й дарував дорогі подарунки, хоча на той момент чоловік був одружений і мав двох неповнолітніх синів.

Перший секс, як розповіла Тетяна, у них із Віталієм стався, коли їй було 16 років. У випуску, коли Тетяна розповідає про цей досвід, на тлі грає урочиста музика, а також з’являються кадри, на яких показують сексуальну взаємодію двох людей.

«Я була по вуха закохана в нього. Мені здавалося, що кращого за нього в житті немає», – говорила Тетяна у випуску.

Вона також зізналася, що в дитинстві страждала він постійного домашнього насильства, а тому мріяла з’їхати з дому, коли їй виповниться 16 років. «Коли я потрапила на студію, мені здавалося, що це просто рай. Це інше середовище, і я зачепилася за цей шанс потрапити в інше суспільство», – сказала Тетяна.

Під час розмови героїнь випуску з Віталієм одна з жінок запитала в чоловіка, чим його привабила Тетяна у свої 15 років і чи розуміє він, що за стосунки з неповнолітніми передбачена кримінальна відповідальність. У відповідь Віталій заявив, що жінка «все перекручує».

«На свій захист можу сказати так: коли вона (Тетяна – ред.) прийшла на прослуховування зі своєю подругою, я зрозумів, що це і є та жінка, з якою я можу прожити все своє життя. Вік не має значення», – заявив Віталій.

На слова про те, що секс дорослого чоловіка з 16-річною дівчиною – це розбещення, Віталій відповів: «Якби всі думали, як ви, то людство вимерло б».

Тетяна також розповіла, що через щільний гастрольний графік їй було складно планувати народження дитини й вона була змушена виступати вагітною. За словами Тетяни, чоловік запевняв її, що їй як артистці не можна йти в декрет чи брати відпустку, бо тоді про неї «всі забудуть».

Крім того, Тетяна розповіла, що мусить щоразу просити гроші в чоловіка, коли їй потрібно щось купити, оскільки той вважає, що фінансами в родині повинен розпоряджатися саме чоловік.

«Я просила, щоб мені хоча б давали кишенькові гроші, як дитині в школу, за які я не мала звітувати… Я свою зарплатню в очі не бачила. Усі гроші забирав він (чоловік Тетяни – ред.) і розпоряджався ними… Я, можна сказати, виривала зубами ці гроші, щоб він мені їх давав», – сказала героїня.

Ведучий шоу Дмитро Карпачов заявив, що така ситуація з фінансами в родині «підтверджує дитячу позицію Тетяни в житті», а за її поведінкою «найімовірніше, приховане небажання брати на себе відповідальність і страх не впоратися з проблемами», і що цей страх нібито сильніший за бажання Тетяни бути незалежною від чоловіка.

Окрім того, коли Тетяна емоційно розповідає про те, як зазнає цькувань від чоловіка, Дмитро Карпачов заявляє, що це «бурхлива реакція підлітка, а не дорослої жінки» і якби Тетяна «мала впевнену дорослу позицію», то відмовилася б виконувати ту роботу, до якої її примушує чоловік.

Інші учасниці випуску стали на захист Тетяни. Вони звернули увагу, що стосунки Тетяни й Віталія – нездорові, оскільки «адекватний чоловік» не починав би сексуальних стосунків із неповнолітньою. Цю позицію підтримали користувачі соцмереж, а деякі звинуватили шоу в нормалізації таких стосунків і насильства над жінками. Зокрема, через висловлювання Дмитра Карпачова.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.