Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Закоханість – не злочин». У Фінляндії суд виправдав чоловіка, який домагався до своєї підлеглої

Він писав їй безліч повідомлень і зізнавався у своїх почуттях

У Фінляндії суд зняв звинувачення в сексуальних домаганнях із колишнього міського голови міста Ікаалінен. Про це пише Yle.

Зазначають, що колишній міський голова Юхані Толонен надіслав своїй підлеглій, яку вважав своєю подругою, понад тисячу повідомлень, не пов’язаних із роботою. Він робив це в неробочий час, а також уночі. У повідомленнях він зізнавався підлеглій у своїй закоханості, а також коментував її фотографії у Facebook, лишаючи компліменти щодо її зовнішності.

Сама підлегла на більшість повідомлень не відповідала й неодноразово просила Толонена припинити писати їй. Через докучання вона була змушена взяти лікарняний.

Також Толонена звинувачували в тому, що він торкнувся сідниць підлеглої й засунув руку їй у штани, але суд не знайшов доказів цього.

Сам чоловік відкинув звинувачення в сексуальних домаганнях, пояснивши, що закохався у свою підлеглу. Толонен розповів, що зізнався жінці у своїх почуттях, але потім вирішив не докучати.

Зрештою суд зняв із Толонена звинувачення в сексуальних домаганнях, заявивши, що «закоханість не є злочином». Утім колишнього мера засудили до штрафу за порушення службових обов’язків і злочини щодо безпеки праці. Він повинен виплатити жінці понад 5 тисяч євро за страждання й психологічну шкоду і ще 7 тисяч євро за втрату заробітку й судові витрати.

Толонен залишив свою посаду незабаром після того, як його звинуватили в сексуальних домаганнях. Він змінив прізвище й тепер працює культурним директором в іншому місті.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.