Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Амстердамі хочуть перенести квартал червоних ліхтарів за межі міста. Секс-працівники проти

Мерія планує побудували заміський «еротичний центр»

В Амстердамі секс-працівниці протестували проти перенесення кварталу червоних ліхтарів із центру міста до заміського «еротичного центру». Про це пише The Guardian.

Десятки людей у масках пройшли центром міста до мерії, тримаючи плакати з гаслами, на кшталт: «Якщо секс-працівники не винні, то чому нас карають?» Також понад 20 тисяч людей підписали петицію проти перенесення кварталу червоних ліхтарів. Вони закликають натомість посилити контроль над натовпом у цьому районі й поліцейський нагляд, особливо вночі.

Мер міста Фемке Халсема хоче перенести квартал червоних ліхтарів за межі міста, у спеціально побудований еротичний центр. Так хочуть позбавити Амстердам іміджу «міста гріхів» й одночасно скоротити кількість туристів і рівень дрібних злочинів у цьому районі. Міська рада виділила три можливі місця для еротичного центру, у якому буде 100 кімнат для секс-працівників і працівниць.

Проти цього рішення виступили також деякі місцеві жителі: вони проти того, щоб поблизу них будували еротичний центр. Не підтримало позицію мера і Європейське агентство з лікарських засобів, коли зʼясувалося, що одне з можливих місць для еротичного центру розташоване неподалік його штаб-квартири. Агентство висловило обурення, заявивши, що це може вплинути на безпеку людей, які працюють допізна в офісі.

Перенесення кварталу червоних ліхтарів – один із кроків Амстердама, спрямований на зміну його іміджу як столиці вечірок.

Фото: Wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.