Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОголосили підозру «слідчому» російських бойовиків, який фабрикував справу на полонену Тайру

Він намагався «пришити» їй «розстрільну статтю» за надання меддопомоги

Служба безпеки України оголосила підозру двом поплічникам російських окупантів з окупованих територій Донеччини.

Один із підозрюваних, на прізвище Царенко, був так званим «слідчим» окупаційної «генеральної прокуратури» в Донецьку. Він фабрикував «справу» проти української парамедикині Юлії Паєвської («Тайра»).

«Після її викрадення в Маріуполі фігурант намагався «пришити» потерпілій «розстрільну статтю» за надання меддопомоги пораненим й евакуацію з міста дітей і жінок», – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, зловмисником виявився мешканець Харкова, який після здобуття юридичної освіти в місцевому навчальному закладі виїхав до тимчасово окупованої частини Донеччини. Після початку повномасштабного вторгнення рф він запропонував російським загарбникам і їхнім гауляйтерам свою допомогу у війні проти України.

Ще однією фігуранткою виявилася мешканка Донецька, експосадовиця розформованої міліції. Її призначили «старшою інспекторкою «управління автомобільної інспекції мвс днр».

На цій «посаді» вона брала участь у незаконних обшуках авто мешканців Донецька й примушувала місцевих водіїв «перереєстровувати» власні транспортні засоби на російські номери.

Царенку оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), а жінці – за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) і ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Юлія Паєвська потрапила в російський полон у березні 2022 року, її звільнили в червні того ж року. Парамедикиня розповідала про тиск і допити, яких вона зазнала під час перебування в полоні, зокрема й в інтерв’ю іноземним виданням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.