Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні з’явився стартап, який «роздягає» жінок за гроші. Проєкт уже зазнав критики

Розробників звинуватили в дискримінації й сексуалізації жінок

В Україні запустили AI-стартап, під назвою Makenude.ai, де можна за гроші «роздягати» жінок. У соцмережах проєкт розкритикували як дискримінаційний і такий, що сексуалізує жінок.

Щоб отримати картинку з «роздягненою» жінкою, користувач повинен обрати й завантажити фото, яке відповідатиме вимогам сервісу. Проєкт має різні типи підписки: від $9,99 до $299 на місяць.

Засновник проєкту – киянин, на ім’я Денис. Свого прізвища, а також імена інших людей, які працюють над стартапом, він не називає. Денис в інтерв’ю dev.ua розповів, що проєкт заснували ще у 2021 році через «великий попит».

На питання про те, чи боїться команда проєкту кримінального провадження через свою діяльність Денис відповів: «Це не порно, це еротичні малюнки. Нейромережа перемальовує виділену область в дещо мультяшному стилі і з перебільшеними формами. Це сексуалізує образ, але не може вважатися порушенням конфіденційності, так само як не може вважатися малюнок з образом оголеної коханої, порушенням її конфіденційності, або порно».

Він додав, що проєкт блокує акаунти, які намагаються порушувати правила сервісу й завантажувати фото підлітків, вагітних, релігійних осіб, державних діячів тощо. Також, за словами Дениса, сервіс не створює малюнків із чоловіками, а переважно малює лише жінок.

У соцмережах розробників стартапу розкритикували, звинувативши в дискримінації й сексуалізації жінок. Деякі звернули увагу на те, що подібні проєкти можуть бути небезпечними для жінок і дівчат. Зокрема, їх можуть шантажувати їхніми «оголеними» фотографіями.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.