Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ дівчини, яку побила іранська поліція моралі, діагностували смерть мозку

Батько дівчини повідомив, що «надії на одужання немає»

Лікарі діагностували смерть мозку в 16-річної Арміти Ґараванд, яку побила іранська поліція моралі за неправильне носіння хіджаба. Про це повідомила правозахисна організація Hengaw.

Батько дівчини в інтерв’ю організації підтвердив діагноз доньки: «Команда лікарів Арміти повідомила нам, що її мозок більше не функціонує, і надії на одужання немає».

Про стан дівчинки також писало державне інформаційне агентство Tasnim. Воно опублікувало звіт «Підтвердження смерті мозку Арміти Ґараванд», де підтверджується лікарський діагноз. 

«Цей звіт не містить конкретних подробиць про події за останній 21 день, але повторює попередні заяви про те, що вона (Арміта – ред.) не зазнавала фізичного насильства з боку силовиків, посилаючись на окремі запевнення», – пише Hengaw.

Про що йдеться

На початку жовтня стало відомо, що поліція моралі побила 16-річну Арміту Ґараванд за недотримання правил щодо носіння хіджаба.

За даними Hengaw, напад стався 1 жовтня, на одній зі станцій метро в Тегерані. На відеозаписі зі станції, який поширювався в соцмережах, видно, як нібито Арміту непритомну виносять з вагона й кладуть на платформу. Іранські ЗМІ стверджують, що дівчина знепритомніла після падіння кров’яного тиску і вдарилася об стіну вагона.

Інцидент із Армітою Ґараванд трапився за рік після того, як в Ірані після побиття поліцією моралі померла 22-річна Махса Аміні. Її теж затримали через неправильне носіння хіджаба. Унаслідок смерть Аміні в країні розпочалися протести проти уряду. Жінки відмовлялися носити хіджаби й обрізали волосся.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.