Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Ви не єдина з проблемами». У Британії вагітна працівниця банку подала до суду через дискримінацію

Керівництво заявило, що вона «повинна звикнути до дискомфорту» через вагітність

У Великій Британії працівниця банку подала до суду, звинувативши банк у дискримінації через вагітність. Про це пише The Telegraph.

Алісія Бенкс у 2019 році почала працювати консультанткою з обслуговування клієнтів у банку Lloyds у Бристолі. У квітні 2020 року вона дізналася про свою вагітність і повідомила про це керівництву. Зазначають, що жінка пояснила лінійному менеджеру Амару Чудасамі, що їй важливо час від часу робити перерви в роботі задля власного здоров’я.

У відповідь чоловік сказав: «Ви не єдина, хто має проблеми... Ви не знаєте, через що я проходжу».

Коли Алісія була приблизно на шостому місяці вагітності, вона відчула біль, схожий на перейми. Тому вона зателефонувала своїй іншій керівниці, Джоанні Кінг, щоб повідомити, що не може працювати. Згодом Алісія потрапила до лікарні, а коли її виписали, її керівництво повідомило її: «Якщо це не інфекція і з вашою дитиною все гаразд, ви повинні бути на роботі».

Зазначають, що Джоанна Кінг сказала Алісії, що оскільки вона вагітна, то «повинна звикнути до відчуття дискомфорту».

Алісія Бенксі пішла в декретну відпустку в листопаді 2020 року, а у вересні 2021 року звільнилася з банку перед тим, як подати на нього до суду. Жінка стверджує, що її змушували почуватися винною через те, що вона брала лікарняні з огляду на вагітність.

Суддя підтримала претензії Алісії Бенкс: «Наші висновки показують, що [Lloyds] ігнорує конкретні запити щодо здоровʼя й безпеки, повʼязані з вагітністю, дезінформував позивачку щодо того, як слід ставитися до її відсутності на роботі під час вагітності, змусив побоюватися, що її відсутність на робочому місці матиме негативні наслідки».

Слухання щодо призначення компенсації Алісії Бенкс відбудеться пізніше.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.