Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПонад 30 американських штатів подали до суду на Instagram за шкоду психічному здоров’ю молоді

У материнській компанії Meta відповіли, що «розчаровані»

Понад 30 американських штатів подали до суду на Instagram і материнську компанію Meta, звинувативши їх у негативному впливі на психічне здоров’я молоді. Нині це найбільший позов, який подавали проти медіакомпаній, пише BBC.

Позивачі стверджують, що Meta «заманювала» користувачів у свої соцмережі, використовуючи «функції, які викликають звикання». Водночас вони не попереджали про ризики використання соцмереж. У позові зазначається, що Meta порушила закони про захист прав споживачів, вдавшись до «оманливої» поведінки.

Також стверджується, що компанія збирала дані про дітей віком до 13 років, нехтуючи своїми зобов’язаннями відповідно до закону про захист приватності дітей в інтернеті.

«Соціальні медіакомпанії, зокрема Meta, сприяли національній кризі психічного здоров’я молоді, і вони повинні бути притягнуті до відповідальності», – заявила генеральна прокурорка Нью-Йорка Летиція Джеймс, одна з 33 генеральних прокурорів, які підписали позов.

Представник Meta заявив, що компанія поділяє прагнення генеральних прокурорів «забезпечити підліткам безпечний, позитивний досвід  в інтернеті» й «уже впровадила понад 30 інструментів для підтримки підлітків і їхніх родин».

«Ми розчаровані, що генеральна прокуратура обрала цей шлях замість продуктивної співпраці з компаніями для створення чітких, відповідних віку стандартів для багатьох застосунків, якими користуються підлітки», – додав представник компанії.

Раніше в Meta заперечували, що Instagram шкодить психічному здоров’ю молоді. 

«Насправді підлітки, з якими ми спілкувалися, вважають, що використання Instagram допомагає їм боротися з проблемами, з якими завжди стикаються підлітки», – заявляла віцепрезидентка й керівниця відділу досліджень Meta Пратіті Райчудхурі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.