Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЕкспартнера прем’єрки Італії усунули з посади ведучого після сексистських коментарів

Однак він залишився редактором телеканалу

Андреа Джамбруно, експартнера прем’єр-міністерки Італії Джорджи Мелоні, усунули з посади ведучого національного телешоу через сексистські висловлювання й обговорення групового сексу з колегами-журналістами. Про це пише BBC News Україна.

Джамбруно був ведучим новин на каналі Rete4 групи Mediaset, яка належить спадкоємцям нещодавно померлого експрем’єра Сільвіо Берлусконі. Минулого тижня програма Striscia La Notizia іншого каналу цієї ж групи Mediaset – Canale 5 – оприлюднила уривки відео з програм Джамбруно, на яких він нецензурно висловлювався, торкався свого паху й начебто залицявся до колеги.

На аудіозаписі також можна почути, як Джамбруно розповідає про свій роман і каже колегам-журналісткам, що вони можуть працювати з ним, якщо візьмуть участь у груповому сексі.

Після скандалу в Mediaset заявили, що Джамбруно «перепрошує за збентеження й дискомфорт, спричинені його поведінкою» й залишить посаду. У заяві зазначили, що дисциплінарного провадження проти нього не буде.

Утім, Mediaset заявила, що Джамбруно залишиться редактором на телеканалі.

Сексистські скандали Андреа Джамбруно

Наприкінці серпня цього року Джамбруно також втрапляв у скандал через свої висловлювання.

В ефірі своєї програми він із гостями обговорював нещодавні резонансні випадки сексуального насильства в Італії. Зокрема, згадали й групове зґвалтування дівчини в Палермо, яке сталося на початку липня

Джамбруно прокоментував інцидент так: «Якщо ви йдете на танці, то маєте повне право напитися… Проте якщо ви не будете напиватися до непритомного стану, то, можливо, зможете уникнути певних проблем, оскільки в іншому разі, по суті, є ризик, що вас знайде «хижак».

Висловлювання Джамбруно сприйняли як твердження про те, що жінка сама винна у зґвалтуванні.

Відомо, що минулого тижня прем’єрка Джорджа Мелоні розійшлася з Джамбруно. Вони познайомилися у 2015 році й мають семирічну доньку.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.