Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Британії дівчата частіше пропускають навчання через менструацію, ніж хвороби – дослідження

Частина з них сказала, що соромляться своїх місячних

Дослідження компанії Phs Group показало, що дівчата у Великій Британії частіше пропускають заняття в школі чи коледжі через менструацію, ніж через інші причини, зокрема погане самопочуття. Про це пише The Independent.

В опитуванні взяли участь 1262 дівчини віком від 13 до 18 років. У середньому через місячні дівчата пропускають три дні за семестр, водночас через застуду – 2,6 дня, через психічний стан – 1,9 дня, а через звичайні прогули – 1,2 дня. 

Це дорівнює 54 втраченим навчальним дням протягом підліткового віку, або 11 навчальним тижням.

Більшість дівчат (82%) назвали основною причиною прогулів спазми під час місячних. Майже кожна пʼята дівчина (19%) сказала, що не ходить на уроки, бо соромиться своїх місячних, а кожна 12-та (8%) сказала, що прогулює, бо не має засобів менструальної гігієни.

У січні 2020 року у Великій Британії запустили програму, у межах якої підлітки повинні мати доступ до безкоштовних засобів менструальної гігієни в навчальних закладах. Утім, дослідження показують, що для багатьох дівчат менструація досі є перешкодою для здобуття освіти. Кількість дівчат, які пропускають заняття через менструації, майже не змінилася: 54% у 2023 році й 52% у 2019-му. 

Попри появу безкоштовних засобів менструальної гігієни у навчальних закладах, 52% опитаних повідомили, що не знаходять у вільному доступі засоби гігієни у своїх школах чи коледжах, а 14% сказали, що не знають, чи є вони у вільному доступі.

«Нас недостатньо навчають й інформують про менструацію. Менструація все ще залишається забороненою темою, а наш досвід є таємницею, яку ми повинні тримати при собі і яку ми відчуваємо, що змушені приховувати. В освітньому середовищі це призводить до того, що дедалі більше дівчат не відвідують школу», – зауважила фахівчиня з менструального благополуччя Кейсі Робінсон.

Раніше ми писали про те, що у світі набирає популярності вільна менструація (англ. free bleeding) – це практика, коли людина відмовляється від будь-яких менструальних гігієнічних продуктів (тампони, прокладки або чаші). 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.