Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Британії судять жінку, яка відвезла свою трирічну доньку на процедуру жіночого обрізання

Вона стверджує, що зробила це через культурний тиск

У Великій Британії жінку визнали винною в тому, що вона відвезла свою трирічну доньку до Кенії, щоб їй там зробили жіноче обрізання. Про це пише BBC.

39-річна Аміна Нур стала першою людиною, яку засудили за сприяння в каліченні жіночих геніталій особі, яка не є громадянкою Великої Британії. Також вона друга людина, яку притягнули до кримінальної відповідальності згідно із законом про каліцтво жіночих статевих органів від 2003 року.

Аміна Нур народилася в Сомалі, але має британське громадянство. У 2006 році вона відвезла дитину до приватного будинку в Кенії для проведення процедури жіночого обрізання – це часткове чи повне видалення або навмисне пошкодження зовнішніх геніталій, яке здійснюють з культурних чи релігійних міркувань.

Нур розповіла газеті Old Bailey, що сама пройшла цю процедуру в дитинстві. Зараз її доньці 21 рік. У 2015 році вона зізналася шкільній вчительці, що їй зробили обрізання, після чого про це повідомили в поліцію. Після обстеження в лікарні Університетського коледжу у 2019 році було встановлено, що клітор дівчини повністю видалили.

Даючи свідчення на суді, Аміна Нур стверджувала, що вона відвезла доньку на процедуру через культурний тиск, оскільки боялася, що громада «відречеться від неї й прокляне».

Жінка стверджує: вона очікувала, що до геніталій доньки лише «доторкнуться» таким чином, що вони почнуть кровоточити. Однак сторона обвинувачення заявила, що Нур знала про те, що має відбутися насправді. Також вони звернули увагу на поведінку жінки під час процедури: вона не запитала, чи люди, які проводили її, були лікарями, а також не була присутня під час проведення обрізання.

Аміна Нур також повідомила, що їй ніхто не погрожував і не примушував везти доньку на обрізання. Вирок жінці оголосять 20 грудня.

Жіноче обрізання – широко поширена практика серед сомалійської громади у Східній Африці. За даними ООН, 94% жінок сомалійського походження, які проживають у Кенії, пройшли через цю процедуру.

Ми пояснювали, що таке жіноче обрізання й чим воно небезпечне.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.