Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПеред судом постануть організатор і двоє учасників вечірок, на яких знущалися з дівчат

Їх звинувачують у сексуальному насильстві й розповсюдженні порнографії

Щодо організатора й двох учасників «п’яних вечірок», на яких знущалися з дівчат, скерували обвинувальний акт до суду. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

За даними слідства, обвинувачені запрошували дівчат до орендованої квартири в Києві, де спільно з ними розпивали алкоголь. Правоохоронці зазначають, що хлопці доводили дівчат до безпорадного стану, а далі знімали їх на фото й відео, які, зокрема, були порнографічного характеру. Відзнятий контент викладали в Telegram-канал і соціальні мережі з принизливими коментарями. 

Організатора вечірок звинувачують у сексуальному насильстві щодо трьох потерпілих, одна з яких була неповнолітньою, а також у виготовленні, зберіганні й розповсюдженні зображень порнографічного характеру й хуліганстві (ч. 2, 3 ст. 153, ч. 1, 3 ст. 301, ч. 2 ст. 296 КК України).

Один з учасників обвинувачується у виготовленні, зберіганні й розповсюдженні зображень порнографічного характеру у змові з організатором і хуліганстві, що супроводжувалося винятковим цинізмом щодо однієї з потерпілих (ч. 3 ст. 301, ч. 2 ст. 296 КК України).

Іншого учасника вечірок судитимуть за вчинення сексуального насильства щодо однієї з потерпілих (ч. 3 ст. 153 КК України).

Досудове розслідування завершили ще в червні цього року й тоді ж відкрили стороні захисту матеріали для ознайомлення. Однак, за словами прокурорів, захист затягував час ознайомлення, тому прокурори тричі зверталися до суду з клопотанням про обмеження строків ознайомлення.

Що передувало

На початку лютого ведуча й засновниця «Дикого театру» Ярослава Кравченко повідомила, що компанія хлопців влаштовує вечірки в Києві, на яких дівчат накачують алкоголем і наркотиками, а потім знімають на відео. В Instagram і закритих групах у Telegram хлопці публікували відео й фото непритомних дівчат, а також сцени їхнього ґвалтування.

Поліція встановила осіб, причетних до вечірок, і провела обшуки. На початку лютого організатору вечірок Андрію Ярині, а також Ярославу Домбровському, якого називали спільником, повідомили про підозру в розповсюдженні порнографічного контенту.

22 березня третьому фігуранту оголосили про підозру у вчиненні сексуального насильства групою людей або сексуального насильства щодо неповнолітньої людини (ч. 3 ст. 153 Кримінального кодексу). Таку саму підозру додатково отримав організатор вечірки.

У березні двоє підозрюваних учасників вечірок вийшли під заставу по 402 тисячі гривень кожен. А у квітні другого учасника вечірок знову взяли під варту, збільшивши для нього заставу до 600 тисяч гривень.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.