Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Південній Кореї підтримали заборону на одностатеві стосунки в армії через ризик для «боєздатності»

Активісти заявили, що це підживлює дискримінацію гомосексуальних військовослужбовців

Конституційний суд Південної Кореї підтримав заборону на одностатеві стосунки у збройних силах країни. Такі стосунки нібито несуть ризик для боєздатності армії. Про це пишуть Reuters і BBC.

Згідно з військовим кримінальним законом Південної Кореї, за одностатеві стосунки військовослужбовцям загрожує до двох років ув’язнення. З 2002 року цей закон чотири рази оскаржували в суді, проте безрезультатно.

Цього разу суд також підтримав закон, заявивши, що одностатеві стосунки можуть порушити дисципліну в армії й нашкодити її боєздатності. Закон не виступає проти одностатевих стосунків як таких, проте забороняє анальний секс або «будь-який інший непристойний акт» під час служби.

Правозахисні групи назвали рішення суду «застарілим», а сам закон – таким, що підживлює насильство, дискримінацію й стигматизацію гомосексуальних військовослужбовців.

«Продовження криміналізації одностатевих стосунків за обопільною згодою в корейській армії є прикрою плямою в десятиліттях боротьби за рівність в країні», – заявив дослідник Amnesty International у Східній Азії Борам Джанг.

Південна Корея має одну з найбільших діяльних армій у світі. Згідно із законами країни, усі працездатні чоловіки у віці від 18 до 28 років зобовʼязані пройти службу тривалістю від 18 до 21 місяця.

З 2003 року гомосексуальність у Південній Кореї більше не класифікується як щось «шкідливе й непристойне». Проте одностатеві шлюби країна не визнає, а дискримінація гомосексуальних людей залишається широко поширеною. Іноді гомосексуальність вважають інвалідністю або захворюванням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.