Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОмбудсмен відкрив провадження після того, як телеведуча порівняла поведінку путіна з аутизмом

Він перевірить, чи був інцидент порушенням прав людини

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відкрив провадження й звернувся до голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення після того, як журналістка телеканалу «Рада» Ольга Нємцева порівняла поведінку президента рф володимира путіна з аутизмом.

Про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко. Вона і ще двоє депутаток звернулися до омбудсмена через мову ворожнечі в ефірі телемарафону «Єдині новини» й знеціненні людей з аутизмом.

Лубінець повідомив, що в межах провадження перевірить інформацію і вживатиме заходів, якщо факт порушення прав людини підтвердиться.

Також омбудсмен звернувся  до очільниці Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольги Герасим’юк і запропонував Нацраді здійснити нагляд і контроль за тим, як телеканал «Рада» дотримується законодавчо передбачених норм і вимог у сфері медіа, зокрема в ефірах телемарафону.

Що передувало

Ведуча національного телемарафону «Єдині новини» Ольга Нємцева в розмові з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком порівняла поведінку путіна з аутизмом. Це викликало обурення в соцмережах. 

Під час ефіру Подоляк коментував поїздку президента рф на саміт у Китаї.

«Людина (путін – ред.) сама собі щось вигадала і про ATACMS, і про переговори. І говорить цілком серйозно: «Ви знаєте, там в Україні ми готові вже сідати за стіл переговорів». Це ще одна ознака того, що людина абсолютно вже усвідомлює, що є «ізолянтом», – сказав радник керівника Офісу президента. 

У відповідь Ольга Немцева сказала: «Так, дуже схоже на аутизм». У соцмережах розкритикували висловлювання журналістки, звинувативши її в дискримінації людей з аутизмом.

Розлади аутистичного спектра, або аутизм, – це стан, що виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку й характеризується вродженим і всебічним дефіцитом соціальної взаємодії й спілкування. Аутизм не лікують, проте його можна скорегувати й адаптувати людину до соціального життя. Міністерство охорони здоров’я наголошує, що аутизм не є хворобою.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.