Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБлизько 200 тисяч дітей зазнали сексуального насильства з боку духовенства Іспанії

Церкву розкритикували за бездіяльність і спроби приховати зловживання

Із 1940 року в Іспанії понад 200 тисяч дітей постраждали від сексуального насильства з боку римо-католицького духовенства Іспанії. Про це свідчить розслідування, яке провела створена парламентом країни спеціальна комісія, пише The Guardian.

У межах розслідування провели опитування, під час якого 8 тисяч людей повідомили, що коли вони були дітьми, то зазнали сексуального насильства з боку представників духовенства. Загальної кількості опитаних комісія не назвала, проте вказала, що від сексуального насильства постраждали 0,6% від них. Ідеться про близько 200 тисяч дорослих людей в Іспанії.

Омбудсмен Іспанії Анхель Габілондо розкритикував церкву за її бездіяльність і спроби приховати або заперечити зловживання. Він запропонував створити державний фонд для виплати компенсацій постраждалим від насильства.

Упродовж останніх 20 років римо-католицьку церкву сколихнула низка скандалів щодо сексуального насильства у всьому світі, від якого часто страждали діти. У березні 2022 року парламент Іспанії схвалив створення незалежної комісії на чолі з омбудсменом, яка розслідуватиме обвинувачення в сексуальному насильстві над дітьми в католицькій церкві.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.